top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Venus in Rac- Placeri pentru suflet
Incepand cu data de 18 iulie pana pe 11 august planeta Venus tranziteaza constelatia Racului. In aceasta perioada vom simti o chemare intensa spre conectarea cu tot ceea ce inseamna acasa pentru sufletul nostru. Acea stare, acea muzica, acel job, acea relatie, acel loc, acele persoane in prezenta carora putem fi noi insine, hraniti si protejati exact ca un bebelus la sanul mamei, care e iubit neconditionat.


Racul fiind un semn feminin si de apa, cu orientare psihologica inspre trecut, ne putem regasi dominati de impulsuri copilaroase, pe principiul emotiilor care ma coplesesc, ma fac sa ma tavalesc pe jos, ma determina sa cer jucarie dupa jucarie si bomboana dupa bomboana. Vreau recompense cat mai multe care sa-mi satisfaca nevoia de confort emotional, placere sau validare. Si daca nu primesc o voi lua foarte personal, ma supar.


Cu Venus in Rac exista o tentatie mare sa ma refugiez in lumea imaginatiei unde totul e posibil, calaresc un bat din padure si pentru copilul din mine acesta e un cal in toata regula. De aceea, in aceasta perioada fantezia noastra poate ajunge la cote fabuloase, trezindu-ne deodata complet absorbiti de preocupari creative sau episoade romantice (cream fantezii pe seama cuiva care ne place). Intuitia e foarte puternica si daca o ascultam putem “curge” de la sine spre destinatia care ne este menita, spre sufletul pereche, spre vocatia noastra profesionala.


Si pentru ca sub influenta lui Venus in Rac tanjim mai mult ca oricand dupa starea de siguranta absoluta a copilului inca aflat in pantecul mamei vom incerca sa o recream in cele mai diverse forme. A fi pe plaja la mare sau pe malul unui rau este peisajul cel mai apropiat de ceea ce am trait cand ne scaldam in lichid amniotic. Si undeva intr-un colt indepartat al mintii aceste amintiri au ramas stocate pe veci, trezindu-se la viata cand o Venus in Rac ne agita cu bagheta ei magica sufletul si aduce la suprafata lucruri la care nu ne-am mai gandit de tare mult timp. Prin urmare, daca aveti posibilitatea scaldati-va in turcoaz pur undeva pe o plaja pustie, s-ar putea sa aiba un efect terapeutic la fel de mare ca si zece sedinte pe canapeaua psihologului.


Venus guverneaza in astrologie banii, sistemul nostru de valori, cat de mult ne apreciem pe noi insine, talentele cu care suntem inzestrati si pe care ar fi de dorit sa le fructificam, iubirea si atentia pe care suntem dispusi sa o oferim intr-o relatie de dragoste. Venus reprezinta o energie feminina, frumoasa, dulce, blanda, pacifista, care intensifica dorinta de armonie, confort si placere. Fiind pozitionata in Rac automat hrana emotionala devine sursa de securitate si placere in aceasta perioada. Ne indragostim la prima vedere de tot ceea ce ne da o traire emotionala intensa care ne asigura ca apartinem unui intreg, ca nu suntem lasati pe dinafara, ca nu suntem “orfani” ce bantuie pe strazile vietii. Deci e foarte posibil sa cautam conexiunea profunda cu familia la o cina, o vacanta impreuna cu cei dragi, sa facem proiecte legate de casa (amenajari, remodelari) sau chiar sa sfarsim in episoade de shopping impulsiv (in care sa incercam sa umplem un gol interior) sau sa facem abuz de ciocolata. Toate astea tin de energia lui Venus. E o planeta superba, prietenoasa, dar care poate avea si ea latura ei mai intunecata. Asa ca savurati pe indelete, dar cu masura!! :)

80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page