top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Venus in Capricorn- Iubirea reala: puneti-i inelul pe deget!

Pe 26 noiembrie la 2:28 am ora Romaniei planeta Venus a intrat in Capricorn, unde va ramane pana pe 20 decembrie. Vom simti cu totii un suflu nou in zona relatiilor romantice. Acest tranzit al lui Venus este despre angajamente serioase, asumate pe termen lung. Ne indragostim de a fi tratati cu respect, integritate si pragmatism. Dovezile de afectiune sunt mai putin poetice sau muzicale. Avem nevoie maxima de realism, fapte si actiuni perseverente, si nu de focuri de artificii senzuale sau cuvinte mari. Vrem sa fim vazuti, validati si sprijiniti in cele mai de baza nevoie ale noastre, exact cum un parinte se ingrijeste sa nu-i lipseasca nimic copilului sau. Tanjim dupa o iubire practica si un plan pe termen lung care sa creeze un sentiment de securitate de nezdruncinat. Experimentele pe termen scurt sau improvizatiile nu ni se potrivesc.

Capricornul simbolizeaza printre altele iarna sau o perioada/ faza in care resursele sunt limitate si avem nevoie de un plan si o viziune despre viitor. E un timp in care e bine sa dam dovada de rabdare, responsabilitate, perseverenta, incercand sa minimizam riscurile. Semnul Capricornului este mai mult despre datorie, responsabilitati si obligatii decat despre expresivitate emotionala si sentimentala. Capricornul face ceea ce trebuie facut si savureaza asta din plin. Cu acest tranzit al lui Venus in Capricorn realismul devine asadar o sursa de placere si succes. Ne scoatem lentilele colorate in roz si incepem sa ne uitam la relatii exact asa cum sunt acestea: tranzactii intre inimi sau daca vreti un schimb de afectiune care functioneaza atata timp cat ambele parti isi indeplinesc rolul. Daca unul din parteneri isi pierde integritatea, devotamentul sau esueaza in a mai onora nevoile celuilalt atunci intreaga arhitectura a relatiei se prabuseste. Abordarea vietii a la Capricorn se focuseaza pe constructia de structuri de durata, eterne daca se poate. Acest semn nu-si dedica atentia sarcinilor simple, usoare, ci tinteste intotdeauna varful muntelui. Pana la urma oricine poate sa iubeasca la bine, dar oare cati dintre noi suntem stabili la rau, in vremuri tulburi? O data cu intrarea lui Venus in Capricorn romantismul isi pune haine oficiale si doreste sa fie afisat in vazul lumii. Pur si simplu cere un inel de logodna pe deget!


Dar atentie cui alegeti sa daruiti loialitatea dvs. Latura de umbra a Capricornului tine de o preocupare excesiva pentru munca, functionalitate si utilitate. Acest semn iubeste rezultatele exceptionale obtinute printr-un efort pe masura. Iar atunci cand stima si valoarea noastra de sine sunt ca o oglinda sparta si nu consideram ca meritam sa fim iubiti este foarte usor sa ne afundam in aspectul intunecat al acestui semn. Incepem sa fim excesivi atunci cand vine vorba de iubire, sa facem prea mult, uitand ca ceea ce ucide dragostea din capul locului sunt conditiile. Atunci cand nimeni nu ne-a daruit iubire neconditionata ne indragostim de proiecte, nu de persoane reale in carne si oase. Incepem sa ne spunem lucruri de genul “Daca voi face X, Y, Z pentru el atunci ma va iubi”, “Daca as avea mai multi bani, succes, parul blond, ochi albastri… el m-ar iubi”, “Daca as fi mai tanara, mai slaba, etc. etc.” Sau in alte situatii alegem sa intram intr-o relatie cu persoane profund ranite si sa incercam sa le “reparam”, trecand cu vederea faptul ca nu e de datoria noastra sa vindecam pe nimeni. Si aici intervine manifestarea inconstienta a laturii de umbra a Capricornului. Incercam sa castigam iubirea in loc doar sa o primim in mod natural. Muncim din greu pentru acest “bol zinic de iubire”. Iar sarcinile noastre devin tot mai mai dificile pe zi ce trece. Trebuie sa facem tot mai mult si sa ne dovedim vrednici in fata unor persoane care sunt complet oarbe fata de sufletul nostru. Asadar care sunt angajamentele romantice pe care sunteti pregatiti sa vi le asumati pe durata acestui tranzit al lui Venus? Sunteti gata sa va dedicati 100% unui parteneriat de cuplu frumos, sanatos si realist? Sau sunteti controlati de angajamente fata de persoane negative si abuzive? Libertatea de a alege va apartine in exclusivitate, deci ce veti alege? Folositi-va de realismul si intelepciunea Capricornului pentru a construi o relatie de succes!




152 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page