top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Solstitiul de vara si intrarea Soarelui in Rac




Maine, 21 iunie se produce un moment de magie a luminii si iubirii. Soarele intra in constelatia Racului si suntem martori ai solstitiului de vara (cea mai lunga zi din an, in care lumina invinge intunericul la propriu si in sens simbolic). Soarele este pozitionat in cel mai inalt punct al cerului raportat la orizont, ceea ce se traduce intr-o durata a zilei de 15 ore si 32 de minute, iar noaptea se reduce la 8 ore si 28 de minute. Practic primim in dar o cantitate dubla de lumina fata de intuneric. E un fel de punct culminant pentru tot ceea ce reprezinta energia Soarelui in harta noastra natala: forta noastra vitala, bucuria de a ne celebra pe noi si o viata cladita pe pasiune, creativitatea in forma artistica sau biologica (copiii), expertiza intr-un domeniu.


Acest impuls solar magnific de a ne iubi pe noi insine si tot ceea ce ne face sa vibram cu bucurie si chef de joaca ne transforma in copii magici. Copii care isi dau voie sa viseze la orice si care stiu ca au venit pe Pamant ca sa se bucure si sa raspandeasca dragoste pura. Iar in semnul Racului Soarele se exprima cu multa blandete, duiosie si alint matern. Asadar pana pe 22 iulie atentia noastra se muta pe familie, pe cei dragi, pe cuib, pe tot ce ne induioseaza si vrem sa dragalim si sa protejam. Va invit sa profitati de acest tranzit in Rac pentru a va lua in brate orice dureri sau emotii dureroase (tristete, panica, ingrijorare, furie), asemeni unui bebelus care plange si a vedea exact ce aveti nevoie ca disconfortul emotional sa dispara. Iar acest tinut in brate al sufletului se face cel mai usor impreuna cu mama, prietenii apropiati sau terapeutul. E acel cerc de persoane dulci, pufoase si calde care ne ajuta sa ne redobandim increderea si calmul si cu care suntem in siguranta sa dezvaluim tot ce simtim. E vremea scaldatului in emotii, pana le simtim clare si limpezi. Si vor fi multe de tot pentru ca energia blanda a Racului ne face sa ne dam voie in afarsit sa scoatem din traista tot ce s-a adunat in timp. Scoatem emotii din noi, avem voie sa le simtim pana la capat, stam cu ele zile intregi ca sa ne vorbeasca si sa ne dea mesaje, dupa care le lasam sa zboare in cer ca un stol de porumbei albi. Cu zambetul celui hranit sufleteste care stie ca totul e bine. Cu bucuria celui care se desparte de un bun prieten. Emotiile vindecate sunt exact asta, un prieten minunat.


Cuibul sau spatiul familiei devine important in aceste zile si sub aspectul decoratiunilor. Ati putea simti impulsul de a infrumuseta casa cu amintiri, fotografii, obiecte dragalase sau cu tenta romantica. Va puteti preocupa de trecut, de cautarea radacinilor familiei si de intelegerea celor care au plecat pe lumea cealalta. De solstitiu valul ce separa lumea viilor de lumea celor plecati dincolo e foarte subtire. Primim mesaje in vis, ne conectam intuitiv la cei dragi de care ne e dor. Ii simtim aproape, doar ca de cealalta parte a valului.


Intrarea Soarelui in Rac atarna o inima mare si iubitoare la gatul fiecaruia din noi pe care o vom purta zi si noapte, fara sa o putem ascunde. Vom fi delicati, sensibili, iubitori, capriciosi si cu asa zise toane, dar e fermecator sa fii asa macar o data pe an cat Soarele e la plimbare prin Rac.

83 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page