top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Saturn retrograd in Varsator- 23 mai - 10 octombrie 2021

Updated: Jul 3, 2021




23 mai e momentul de inceput al unei introspectii meticuloase, o investigare riguroasa a esecurilor si succeselor obtinute in trecut. O trecere in revista a ceea ce a functionat si a eforturilor care s-au risipit in vant pentru ca nu au fost investite in ceva tangibil si realizabil. Saturn e planeta realismului si chiar a suprarealismului (atunci cand are o prezenta masiva in harta unei persoane prin multiple aspecte). Ii place enorm de mult sa ne vada invesmantati in munca si responsabilitati, aceasta fiind uniforma cea mai de pret pe care o putem imbraca in lumea lui Saturn. O lume in care ne jucam rolul de autoritate competenta la locul de munca sau de parinte expert in familie.


Saturn ne vrea transpirand din greu in timpul antrenamentelor interminabile din viata noastra pentru a putea ajunge sa concuram la olimpiada vietii. Saturn creeaza tensiune, respingere, limitari si obstacole de depasit nu neaparat pentru ca e sadic (are reputatia unui mare malefic in astrologie), ci pentru ca nereusitele si greselile sunt metoda sa imbatabila de a ne modela caracterul si a ne aduce mai aproape de telul final pe care ni-l dorim.


Orice planeta care se misca pe cer in sens invers simbolizeaza o energie in psihicul nostru care trece in faza de odihna si pauza, avand nevoie de o resetare. Ca si cand cineva scoate bateriile dintr-o jucarie, obligandu-ne sa stam pe loc si sa analizam toti pasii si toate actiunile intreprinse pana acum si rezultatele la care au dus. Saturn simbolizeaza nevoia de structura, disciplina si performanta, asadar urmatoarele 5 luni sunt dedicate reevaluarilor drastice. Va fi o vara a privitului inapoi peste umar, incercand sa mergem pe fir in sus asemeni unui paianjen inspre toate nodurile si blocajele din povestea noastra de viata. Unde ne-am impotmolit, de ce si care sunt “echipamentele” psihice de care avem nevoie ca sa iesim din blocaj si stagnare? Poate o miscare tip “buldozer” sau poate mult mai putin (o atingere de pana in terapie) ne poate urni din neputinta.


In functie de casa din harta voastra natala pe care Saturn in Varsator o tranziteaza in aceasta perioada, veti avea parte de experiente si revelatii menite sa va ajute sa va luati puterea si autoritatea inapoi de la cei carora le-ati cedat-o.


Daca Saturn se misca prin casa a 4-a a hartii inseamna ca treceti prin schimbari radicale in stilul de parenting. In functie de ce fel de parinte ati fost pana acum va veti asuma mai multa sau mai putina autoritate in relatia cu copiii. Daca sunteti un parinte workaholic veti simti cel mai probabil nevoia sa va scoateti ambitiile profesionale din priza si sa petreceti timp de calitate in familie, ca sa traiti satisfactia de a performa si in rolul de mama/tata.


Daca Saturn in Varsator va tranziteaza casa a 7-a a hartii natale veti aborda relatia de cuplu sau angajamentele romantice cu multa seriozitate. Puteti trece printr-o situatie de criza in care daca nu sunteti dispus sa adanciti conexiunea si comunicarea cu partenerul va puteri regasi in situatia unei despartiri sau a unui divort. Daca aveti parteneriate de business importante aveti grija sa nu jucati prea mult timp rolul de Atlas care poarta Cerul pe umerii sai si rezolva de unul singur responsabilitatile. O impartire echitabila a sarcinilor garanteaza longevitatea asocierii pentru ca astfel nimeni nu sfarseste in resentimente si epuizare inainte de vreme.


Daca Saturn se misca prin casa a 6-a a hartii va pune sub lupa sanatatea si vitalitatea fizica. Daca ati fost lipsiti de consistenta si perseverenta in lucrul cu corpul (ati amanat sa faceti sport, ati mancat nesanatos si dezordonat, nu ati baut apa) acum e momentul sa remediati problemele ce tin de greutate excesiva, alimentatie haotica, nivel scazut de energie sau probleme de echilibru mental si emotional (descurajare constanta, depresie, pesimism, lipsa de incredere in viitor pe fondul pandemiei, stima de sine scazuta etc)


Daca Saturn tranziteaza casa a 3-a a hartii natale e vremea sa munciti la increderea pe care o aveti in propriile opinii si idei. Aveti sansa sa va consolidati angajamentul fata de propria minte, onorandu-va inteligenta si scotand-o in fata prin curajul de a vorbi si a va expune cunoasterea. Ar fi chiar oportun sa imbratisati rolul de mentor sau profesor si sa-i initiati pe altii in ceea ce cunoasteti, fara sa va simtiti intimidati la gandul ca nu stiti “totul” despre x domeniu si nu sunteti o adevarata enciclopedie pe doua picioare.


Acestea sunt doar cateva exemple. O harta natala cuprinde 12 case astrologice, deci temele din viata noastra care se activeaza sub aceasta lupa incruntata si nemultumita a lui Saturn sunt mult mai variate si complexe. Cei care doresc sa lucreze cu acest tranzit sau care nu stiu ce casa anume si ce sector de viata este activat de Saturn in urmatoarele 5 luni ma pot contacta prin email la corinastefanastrology@gmail.com.

Si ca lucrurile sa fie si mai captivante, orice tranzit curent al unei planete face ca aceasta sa intre in rezonanta cu pozitia sa natala (de la momentul nasterii unei persoane). Asadar Saturn retrograd in Varsator intra in rezonanta cu inhibitiile si insecuritatile noastre centrale simbolizate de Saturn natal. Acel ghem de sarma ghimpata pe care calcam zi de zi in pantofii nostri. Si din acest motiv tranzitul lui Saturn in Varsator aduce in prim plan mult mai mult decat doar tema fricii in raport cu nevoia de progres, schimbare abrupta si plina de rebeliune tipica Varsatorului. Ne impunge in insusi miezul fricilor noastre unice, fortandu-ne sa le gestionam de pe o pozitie de asumare, putere si relaxare. E pozitia maestrului care stie provocarea, o recunoaste din prima si are ac de cojocul ei.


Acesta este clar un tranzit plin de teme de Varsator, care ne arata unde anume avem nevoie sa ne urmam calea si geniul interior, sa fim individualisti, liberi si excentrici, sa ne redefinim granitele personale si rolul in colectivitate. Dar aceasta nevoie de a sparge tiparele, de a iesi din conventional si traditional intra in rezonanta cu mult mai mult, cu acel Saturn natal din harta fiecaruia si naste o poveste despre trecut si viitor. Ne trezeste la viata fricile vechi de cand lumea si ne forteaza sa ne uitam la ele cu ochi noi si sa ne imprietenim cu ele pt a 1001-a oara pentru a trece la urmatorul nivel de libertate personala si colectiva. Ca sa stii incotro mergi ai nevoie sa stii de unde vii, sa-ti cunosti radacinile, toate fricile care locuiesc in tine si toate momentele in care te-ai luat la tranta cu ele si ai pierdut sau ai invins.



Aceasta e esenta lui Saturn retrograd in Varsator. Cheers! Pentru un viitor fabulos ce urmeaza firesc unui trecut pe deplin inteles! Ca sa faci un salt inainte e nevoie de cativa pasi inapoi ca sa-ti iei avant.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page