top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Marte in Scorpion. Declaram razboi fricilor si imperfectiunilor noastre!

Pe 19 noiembrie Marte a intrat in Scorpion, unde va ramane timp de 6 saptamani pana pe 3 ianuarie 2020. Marte reprezinta principiul actiunii, dorintei si vointei directionate inspre ceea ce vrem sa realizam. E guvernatorul traditional al Berbecului si Scorpionului, prin urmare energia sa va fi la apogeu pe durata acestui tranzit in semnul Scorpionului deoarece planeta este la ea acasa (pozitia de domiciliu).


Marte e impulsul fizic si psihologic de a lupta, de a impinge inainte cu putere pentru a depasi limitarile si obstacolele. E acea forta care nu renunta niciodata si in cele din urma deschide calea, face o bresa in zid. Marte reprezinta arhetipul Invingatorului, al Razboinicului, al Campionului sau al Eroului. Ahile, Bruce Lee, Spartacus, Nadia Comaneci si lista poate sa continue… Marte simbolizeaza forta masculina atletica si emotionala. Este insasi forta vietii care isi manifesta prezenta si are un impact fantastic asupra mediului imediat. De multe ori in povestea noastra de viata invatam sa diminuam, sa ascundem sau chiar sa ignoram acest impuls de a ne afirma prezenta si vointa, mai ales daca nu am avut parte de niste experiente prea stralucite in copilarie. Asadar nu e deloc suprinzator ca ajungem sa suferim de depresie, anxietate, adictii. Orice credinta, atitudine sau comportament care sufoca aceasta forta primara, zgomotoasa si intensa pe care o purtam in noi cu totii va deveni in timp un obstacol major in calea succesului personal. Dar acest tranzit al lui Marte in Scorpion e menit sa reaprinda focul in noi, fortandu-ne sa ne privim ochi in ochi pasiunile si cele mai adanci dorinte. Un bebelus se naste cu o incredere in sine imbatabila!! Un bebelus e intruchiparea perfecta a energiei martiene. El e capabil sa planga ore in sir ca sa-si afirme prezenta si vointa pana cand cineva va veni si il va lua in brate. Un bebelus habar nu are ce e indoiala de sine sau lipsa iubirii de sine. El crede 100% in el si isi foloseste puterea si sarmul pentru a obtine ceea ce vrea (grija, atentie, afectiune, validare).


O data cu acest tranzit al lui Marte in Scorpion suntem chemati sa trecem la actiune si sa distrugem orice frica ce sta intre noi si visele noastre. Ne simtim deodata cuprinsi de dorinta. Dorim ceea ce viata are sa ne ofere mai bun. Incepem sa ne miscam in directia obiectului dorintei noastre si personalitatea noastra magnetica si increzatoare il atrage tot mai mai aproape si mai aproape de noi. Tanjim dupa intimitate fizica si emotionala, dupa legaturi intense si profunde si nu ne este frica sa ne dezvaluim imperfectiunile si punctele vulnerabile. Acum cand aceasta energie a lui Marte e la apogeu e momentul cel mai potrivit sa lucram cu fricile noastre, cu obsesii si obiceiuri autodistructive. Suntem chemati sa ne regeneram vietile, lepadand masti si piei ce ne tin pe loc. Marte in Scorpion ne arunca din nou, simbolic vorbind, in canalul nasterii si ne cere sa ne nastem a doua oara. E stramt si neconfortabil si unica directie posibila e doar INAINTE.


Marte e profesorul si ghidul nostru pentru urmatoarele 6 saptamani, deci nu uitati sa profitati de aceasta energie exploziva si increzatoare. Plecam la razboi cu Umbra personala si ne invingem toti demonii care obisnuiau sa ne sperie. Prin urmare, puteti medita la urmatoarele intrebari: Ce anume vreau sa cuceresc? Care e trofeul pe care am pus ochii? Cu cine/ ce doresc sa devin una (intim)? Cine e criminalul versat care e responsabil de zbaterile, frustrarile si autosabotajul meu? Unul din cele mai fascinante arhetipuri asociate Scorpionului este Detectivul. Prin urmare, puteti incepe sa jucati acest rol, punand fiecare dovada a “crimei” la locul ei in puzzle pana ajungeti la adevaratul criminal.


Si nu uitati! Cel mai probabil veti trece prin tot setul de stari si emotii tipic martiene: dorinta, entuziasm nebun, excitare, pasiune, ambitie clar directionata, furie, sfidare, rebeliune. Faceti tot ce va sta in putinta pentru a le exprima pozitiv. Nivelul de maiestrie cu care veti naviga aceste ape va poate duce foarte sus sau va poate cobori in intuneric. A intelege si a constientiza este o sursa incredibila de putere, deci folositi fiecare bucatica de cunoastere de care dispuneti. Fiti prezenti si constienti! Si daca simtiti ca aveti nevoie de sprijin nu ezitati sa cautati solutii si raspunsuri alaturi de terapeutul dvs. Acesta va fi farul de lumina in miezul furtunii.


118 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page