Search
  • Corina Stefan -astrologer

Luna Plina in Taur 12 noiembrie 2019- La Dolce Vita

Legatura dintre momentele de Luna Plina si starea de presiune emotionala


Pe 12 noiembrie la ora 15:34 ora Romaniei avem o Luna Plina la 20 de grade in Taur. Momentele de Luna Plina sunt deosebit de intense pentru ca tensiunea dintre minte si inima ajunge la apogeu. Suntem inclinati sa vedem totul in alb si negru, dar in realitate suntem chemati sa echilibram contrariile si sa negociem un compromis intre ele. La momentele de Luna Plina emotiile ne domina si putem aluneca usor pe panta conflictului si a rupturii in loc sa ne concentram pe armonizarea diferentelor. Acesta e si motivul pentru care lucrurile pot scapa de sub control, asemeni unui vulcan care erupe violent. Ne simtim sub presiune si cautam o modalitate de a o elibera. Prioritatile din viata noastra domestica si de familie se ciocnesc brutal de obligatiile profesionale, iar ceea ce mintea noastra planifica sa obtina se poate izbi de o rezistenta imensa dinspre latura noastra emotionala si irationala. Principiul solar (“Eu vreau”, “Eu imi afirm vointa”, “Eu preiau initiativa si actionez”) este in dezacord total cu principiul lunar (“Eu simt”, “Eu am nevoie”, “Eu sunt pasiv si raspund”). Mintea constienta vrea sa mearga inainte in timp ce latura sufleteasca nu-si doreste decat sa ia o pauza. “A face” si “a fi” devin antonime. Prin urmare, fiti atenti la faptul ca v-ati putea trezi prinsi intre dorinta de a actiona, a fi curajosi, a va scoate mastile si a va cuceri fricile (Soarele in Scorpion) si impulsul emotional de a simplifica totul, tinandu-va la distanta de drame dureroase si ingrijindu-va de nevoile voastre de baza (Luna in Taur).


Pentru ce traieste Taurul?


Taurul e un semn de pamant care apreciaza simplitatea, confortul, frumusetea si placerile senzuale. Atentia sa e indreptata spre securitate materiala. Priveste direct la fundatia vietii formata din valorile care ne definesc identitatea. Pentru acest semn ceea ce ne place, posedam sau ne furnizeaza placere si stabilitate devine esenta fiintei noastre. Taurul e cel de-al doilea semn din zodiac dupa Berbec. Acesta simbolizeaza nasterea fizica a unui bebelus si felul in care acesta isi afirma prezenta si vointa pentru a influenta mediul imediat si a se asigura ca va supravietui. In cea de-a doua etapa de dezvoltare a copilului (simbolizata de semnul Taurului) acesta descopera hrana diferita de laptele de la sanul mamei. O varietate de arome si gusturi. Incepe si exploreaza sunetul (muzica), culorile si texturile. Isi construieste identitatea in functie de preferinte si descopera ca poate sa posede ceea ce-i place. Asa se naste atasamentul. Filosofia de viata a Taurului este extrem de simpla si pragmatica: Tine cu dintii de ceea ce iubesti si iti da un sentiment pozitiv! Celebreaza si arata-ti loialitatea fata de aceste persoane si lucruri! Da curs placerii si confortului si evita suferinta!


Cum putem rezolva tensiunea acestei Luni Pline?


Asadar aceasta Luna Plina in Taur e despre tensiunea dintre a “tine cu dintii”, “a te agata”, “a fi atasat” si nevoia de a da drumul sa plece. Puteti medita la urmatoarele intrebari: De ce anume as avea nevoie sa ma atasez si mai profund decat pana acum in viata mea ca sa ma simt in siguranta si hranit emotional? Ce anume imi da un sentiment de stabilitate si armonie in viata? Ce iubesc? Care e sursa bucuriei mele si pasiunea mea de o viata? Soarele in Scorpion simbolizeaza nevoia de a plonja adanc in noi pentru a deveni constienti de fricile si unghiurile noastre moarte. Energia Scorpionului tinteste mereu inspre recuperarea puterii pierdute si eliberarea de traumele trecutului. Este directionata inspre aspectele ascunse sau misterioase ale vietii si aspira sa se reinventeze in permanenta in mijlocul celor mai profunde crize. La polul opus, Taurul nu vrea sa stie nimic despre crize sau durere emotionala. Este mult prea indragostit de frumusete si de miracolul simturilor. Taurul celebreaza viata buna, prosperitatea, abundenta si afectiunea.

La Dolce Vita!!


Aspecte planetare


Mercur retrograd aflat in conjunctie cu Soarele in Scorpion e o piesa importanta in harta acestei Luni Pline. Tensiunea dintre Mercur si Luna traduce dificultati in a exprima si comunica ceea ce avem nevoie. E o lipsa de claritate mentala si o dificultate dureroasa in a ne intelege emotiile. Trigonul (unghiul de 120 de grade) dintre Mercur si Neptun sugereaza ca introspectia in liniste, departe de presiunea si ochii curiosii ai lumii ar putea fi o solutie. Fiecare dintre noi e invitat sa se retraga in propriul sanctuar si sa permita inspiratiei si gratiei divine sa se manifeste. Acest aspect este minunat pentru persoanele cu inclinatii artistice, deci nu ezitati sa va conectati cu Poetul sau Muzicianul Interior. O fotografie superba, cantecul dvs preferat, o poezie sau un tango pasional vor spune mai mult decat o mie de cuvinte. Arta si explorarea creativitatii vor aduce clarificari emotiilor si gandurilor.

Saturn si Pluto in Capricorn formeaza un sextil (unghi de 60 de grade) cu aceasta Luna Plina si acest aspect e valabil si pentru Nodul Sud al Lunii. E vorba aici de o purificare masiva a simtului datoriei si al obligatiei. Ar fi de dorit sa va opriti din a mai servi autoritati exterioare, false, devenind cea mai inalta autoritate din viata dvs. Alegeti ceea ce este mai bine pentru voi si ceea ce va valideaza nevoile. Adevarul nostru emotional e scos la lumina atunci cand pasim de mana cu fricile noastre si nu ne lasam coplesiti de ele. Asadar luati-va fricile de mana si defilati cu curaj, celebrandu-va angajamentul de a va onora vocea interioara. Semnul Capricornului simbolizeaza chestiuni legate de control dur, nevoi si sentimente reprimate, autoritati, obligatii si responsabilitati. Acest semn este arhitectul zodiacului, iubeste structura si disciplina. Asadar va puteti pune urmatoarea intrebare: Ce anume construiesc in viata mea? Poate e vremea sa va opriti din a construi pentru ceilalti si a inlocui frustrarea si pesimismul cu faptul ca aveti libertatea de a face o alegere in orice moment. Devenim prizonieri ai anumitor situatii sau relatii doar daca ne cedam puterea. Totul se intampla cu acordul nostru constient sau inconstient. Prin urmare, in loc sa va spuneti “Trebuie sa fac cutare lucru, chiar daca nu vreau” ar fi mai intelept sa optati pentru varianta “Aleg sa fac ceea ce iubesc si sa onorez ceea ce sunt. Eu contez. Ma dedic fericirii mele. Imi construiesc o existenta dulce”




0 views

+1 (208) 889-8267

4732 E Alopex Ln, Post Falls, Idaho, USA

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram

©2019 by corinastefanastrology.com