top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Luna Plina in Gemeni. Iubirea intalneste respingerea rece si controlul. Intre credinta si indoiala!


Pe 12 decembrie la 7:12 dimineata ora Romaniei avem o Luna Plina la 19 grade Gemeni. E ultima faza lunara inainte de eclipsa de soare de pe 26 decembrie, asadar e timpul sa finalizam orice fel de proiecte initiate acum 6 luni, o data cu eclipsa de soare de pe 2 iulie. Puteti sa va intoarceti cu mintea in trecut si sa analizati putin ce anume a functionat de pe 2 iulie pana in prezent si ce nu si ar avea nevoie mare de un deznodamant.


La momentele de Luna Plina emotiile noastre sunt atat de intense incat intreaga noastra viata domestica si romantica ajunge in lumina reflectoarelor. In urmatoarele 2 saptamani avem ocazia de a vedea si simti cu claritate de ce anume avem nevoie pentru a functiona corect si in ce fel aceste nevoi intra in contradictie cu ceea ce vrem. Mintea noastra rationala e foarte probabil sa vrea sa ne duca intr-o directie prin care riscam sa ne rupem total de instinctele si impulsurile noastre. Din acest motiv vietile noastre se pot tensiona usor. Ne simtim rupti in doua intre doua scenarii posibile de actiune. Ne simtim sub o presiune imensa, incercand din rasputeri sa readucem in echilibru mintea si inima, familia si cariera, trecutul si prezentul, nevoia de a ne relaxa si a face un pic de introspectie cu nevoia de a ramane activi in viata publica. E bine sa fim constienti ca la momentele de Luna Plina percepem situatiile de viata si relatiile in alb si negru. Ne simtim cu corzile intinse la maxim si avem nevoie sa intelegem cat de benefic e un compromis. A urma o cale de separare si conflict in locul integrarii contrariilor e o capcana ce poate fi usor evitata.


Soarele in Sagetator face o opozitie (180 de grade) cu Luna in Gemeni. Asadar, exista o ruptura categorica intre nevoia Sagetatorului de a vedea imaginea de ansamblu, contempland viata de la inaltime si impulsul Gemenilor de a pastra lucrurile in zona familiara, simple si usoare. Sagetatorul este preocupat sa-si descopere adevarul interior, viziunea interioara si sa traiasca o viata plina de sens. E acel impuls curajos, intelept si moral din fiecare dintre noi. Gemenii, in schimb reprezinta mintea curioasa care iubeste sa comunice si sa invete tot mai mult cu fiecare zi, dar fara sa investeasca emotional in informatiile cu care jongleaza. Sagetatorul are credinta, in timp ce Gemenii colecteaza date si ramane detasat si neutru. Nu crede nimic, cunoaste doar detaliile mecanice despre X, Y, Z. Aceasta Luna Plina pune fata in fata credinta noastra cu indoiala. E ca un duel intre doua arhetipuri opuse: Preotul nostru Interior si Omul de Stiinta Interior. Primul crede fara dovezi, in timp ce cel de-al doilea are nevoie de o intreaga lista.


Puteti medita la urmatoarele intrebari: “Unde anume in viata mea am o credinta de nestramutat?”, “Si unde anume sunt coplesit de indoiala si de sentimentul ca nu stiu destul?”, “In ce aspect al vietii mele aleg sa merg foarte, foarte departe de familiar si unde anume simt ca trebuie sa joc sigur si sa raman in cartierul in care m-am nascut?” , “Va simtiti atrasi de necunoscut precum Elsa din Frozen II :) sau preferati sa spuneti NU aventurii?” Aceasta Luna Plina descrie o tensiune si o durere legata de nevoia de a creste si a deveni mai “mari”, mai intelepti. Si orice proces de crestere vine la pachet cu o doza buna de durere, indoiala si incertitudine. Asadar un compromis de bun simt ar fi sa alegem sa crestem treptat, facand pasi de bebelus in directia adevarului nostru interior, extinzand treptat terenul de joaca de unde pornim in incursiunile noastre. Fiecare dintre noi porneste in aventura vietii intr-un patut de bebelus, care mai apoi se extinde treptat la camera noastra de copil, casa parinteasca, cartierul unde locuim, scoala unde studiem, tara in care traim si intr-un final intreaga planeta. E un proces natural ce nu poate fi oprit. Si cum atat Gemenii, cat si Sagetatorul sunt povestitorii zodiacului, va invit sa acordati atentie sporita povestii de viata pe care v-o spuneti acum si in care credeti. Indiferent ce s-a intamplat in trecut nu va descurajati si nu incercati sa va dizolvati in emotii negative sau sa evadati intr-o forma de adictie. Pe cer este activa o configuratie de tip careu in T intre Soare, Luna si Neptun, cu Neptun in Pesti ca focar de energie. Acest careu in T indica o stare de mare singuratate, de descurajare coplesitoare prin care e foarte probabil sa trecem in urmatoarele 2 saptamani.


La momentul acestei Luni Pline se perfecteaza o tripla conjunctie intre Saturn, Venus si Pluton in Capricorn. E bine sa ne asteptam la dificultati romantice sau financiare cauzate de restrictii si limitari obiective (Saturn) si frica sau nevoia de control (Pluton). Conjunctia Venus-Saturn simbolizeaza faptul ca iubirea e intampinata de respingere rece sau interdictii. Vrem sa daruim si sa primim dragoste, dar intr-un coltisor al sufletului ne indoim ca meritam pe deplin. Acest lucru poate declansa o stare de pesimism si faptul de a privi iubirea prin lentila lipsei. Acelasi lucru e valabil si pentru capitolul bani sau placere, simbolizate tot de Venus, deci valoarea noastra de sine in general este extrem de vulnerabila in urmatoarele 2 saptamani. Conjunctia Venus-Pluton vorbeste de o subjugare a sentimentelor noastre de catre altii (parinti, partener, copii), deci atentie mare, nu lasati pe nimeni sa va controleze perceptia despre cat de usor de iubit sunteti.


Acest aspect este extrem de provocator si intens si ne invita sa eliminam din viata noastra persoanele toxice, chiar si pe acelea in care am investit foarte multa dragoste. Atasamentul orb e periculos! Daca va simtiti prizonieri intr-o relatie in care cealalta persoana controleaza cine sunteti, cum va definiti identitatea, ce anume va place, cata iubire meritati sa primiti, de parca ati fi un pur accesoriu, atunci e timpul sa va indreptati spre semnul IESIRE. Conjunctia Saturn-Pluto va fi exacta pe 12 ianuarie 2020 si e activa de mai multa vreme. Ea simbolizeaza decizii grele ce trebuie luate si intrarea intr-o faza de criza. E nevoie sa renuntati la tot ce e toxic sau va forteaza sa ramaneti intr-o situatie nesanatoasa. E vorba aici de o transformare de proportii prin care ne lepadam de piei si roluri devenite inutile, care interfereaza cu prosperitatea noastra emotionala pe termen lung. Aceasta conjunctie Saturn-Pluto ne forteaza sa parasim un context de viata in care suntem supusi la o forma de abuz de putere, fara sa fim pe deplin constienti.

Si, in fine, tripla conjunctie Saturn-Venus-Pluton formeaza unghiuri de 150 de grade (inconjunctii) cu Luna Plina in Gemeni, ceea ce se traduce printr-un sentiment de iritare si frictiune ce ne spune raspicat ca trebuie sa restabilim echilibrul intr-o situatie data.


14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page