top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Luna Plina in Capricorn- I Own My Life!!




Pe 13 iulie la 21:38 ora Romaniei se formeaza aspectul de Luna Plina la 21 de grade in Capricorn. Soarele e acum intr-o relatie de opozitie cu Luna, adica e pozitionat pe bolta cerului intr-un punct diametral opus, ceea ce traduce o stare de tensiune intre doua impulsuri contrare. E ca si cand tinem de mana doi copii care fiecare ne trage in directia lui. Unul vrea in parc la joaca, e plin de energie, iar celalalt vrea in pat la somn si e racit. Ce facem? Cine castiga? Soarele reprezinta impulsul rational, iar Luna impulsul emotional. Mintea si vointa vor ceva, iar inima se opune.


Lunile pline sunt momente de mare intensitate emotionala, in care o anumita stare sau nevoie atinge punctul culminant.  De aceea la Luna Plina e riscul mai mare de a ne pierde cumpatul, de a avea o descarcare emotionala de proportii, de a pierde simtul masurii. Politistii au cele mai intense nopti atunci cand e Luna Plina pt ca emotiile ies la iveala din toate sertarele mintii unde erau tinute sub lacat.


O Luna Plina in semnul Capricornului ne arunca in fata problema responsabilitatii fata de propria viata. Ce anume construim? Suntem pe drumul cel bun? Unde duc actiunile mele din prezent? Sunt eu adultul de azi persoana la care visa copilul de odinioara? Am nevoie de o alta strategie ca sa ating un nivel mai mare de succes? Capricornul e semnul carierei si al ambitiilor materiale. Asadar in urmatoarele 2 saptamani avem nevoie sa readucem in echilibru familia, emotiile si sufletul cu cariera si ambitia de a progresa intr-o ierarhie, de a-ti lasa amprenta in lumea asta. Trebuie sa fim atenti la ce anume obtinem, cat muncim pentru asta si ce pret se plateste. Daca familia sau nevoile emotionale sunt neglijate pentru ca suntem workaholici avem nevoie de o resetare interna. Daca cariera nu primeste atentia cuvenita si suntem storsi de energie acasa, din cauza obligatiilor domestice, la fel, avem nevoie sa corectam dezechilibrul.


Axa Rac-Capricorn e despre figuri parentale sau de autoritate, deci ne putem simti foarte provocati ca tati si mame sau in relatia cu proprii nostri parinti sau superiori ierarhici (la munca). Atentie la drama, nu va lasati prinsi in mrejele ei!


Cum aceasta Luna Plina e in conjunctie cu planeta Pluton, va puteti astepta la trairi dureroase care sa duca la transformari de proportii. Pluton e maestrul renasterilor din propria cenusa, a reinventarilor fortate de pierderi, separari, rupturi. E un moment excelent sa renuntam la obiceiuri sau persoane toxice, sa facem pace cu durerile din trecut si sa ne asumam responsabilitatea pentru tot ceea ce construim in propria viata. Capricornul e semnul matematicii si al arhitecturii. Asadar haideti sa ne uitam cu atentie la ce anume construim in viata noastra si daca inca sunt incaperi vechi, pline de rani si resentimente, sa le demolam cu totul pentru a locui intr-o casa luminoasa si curata.


Aceasta Luna Plina activeaza gradul 21 din semnul Capricornului, gradul pandemiei pe care s-a perfectat conjunctia Saturn-Pluton in 12 ianuarie 2020. E posibil sa revina pericolul reprezentat de virusul covid, impreuna cu tot felul de frici si obsesii, dar e foarte important sa ne pastram credinta. Sistemul imunitar scade ca si capacitate de lupta pe fond de stres intens si frica. Optimismul e cel mai bun antidot.


265 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page