top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Luna Plina in Balanta- 8 aprilie 2020. Lovitura de teatru pe scena lumii!

Pe 8 aprilie la 5:35 dimineata ora Romaniei se perfecteaza aspectul de Luna Plina la 18 grade 43 de minute in Balanta. Momentele de Luna Plina sunt extrem de intense in plan emotional intrucat aduc la un punct culminant tensiunea dintre ceea ce vrem sa credem cu latura noastra rationala si ceea ce simtim (fara o explicatie logica). E o batalie nebuna intre cap si inima. Ne simtim rupti intre scenarii contradictorii, nestiind pe care sa-l alegem pentru ca ambele ne frustreaza. Oscilam la infinit asemeni unui pendul si simtim ca oricat de obsesiv insistam cu creierul si sufletul nu reusim sa armonizam extremele conjuncturii in care suntem prinsi.


Harta acestei Luni Pline prezinta un singur aspect minor (de inconjunctie) cu Neptun in Pesti, deci tema de haos, frica, nesiguranta si neputinta cauzata de pandemia actuala continua. De asemenea, poate fi vorba si de orice alt tip de situatie in care ne simtim lipsiti de putere, la mana circumstantelor, manipulati de persoane suspicioase sau paranoice sau extremi de confuzi. In urmatoarele 2 saptamani trebuie sa avem grija sa privim cu sange rece la detaliile cheie, nelasandu-ne dusi de nas de impostori, magicieni, minciuni sau personaje care se ofera sa ne mantuiasca sau salveze dintr-o dificultate.


Soarele in Berbec reprezinta primul pol in aceasta oscilatie nesanatoasa si simbolizeaza un raspuns impulsiv si chiar agresiv la toata situatia. Instinctul de autoconservare ne spune sa ne luam soarta in propriile maini si sa trecem la actiune, pe principiul eroului rebel. Ceva din noi fumega de nerabdare asemeni unui vulcan care se pregateste sa erupa. Cat mai dureaza toata situatia? Ce se ascunde in spatele ei? Cat mai suntem tinuti pe loc? Luna in Balanta insa simbolizeaza la celalalt pol nevoia emotionala de a negocia si a amana orice actiune care ar putea genera conflicte, tensiuni si daune ireparabile. Asadar, scoatem mental sabia de zece ori din teaca si tot de zece ori o punem inapoi la loc. Nu ne putem hotari si indecizia ne stoarce de energie. Cum Neptun in Pesti e un soi de mediator intre Soare si Luna in aceasta harta, cel mai probabil motivul pentru care nu ne gasim directia este acela ca suntem manipulati si indusi in eroare cu buna stiinta. Busola noastra interioara continua sa indice in continuare nordul, dar din exterior ni se spune ca nordul e sud si albul negru. Neptun e una din cele mai dramatice si teatrale planete, fiind un simbol pentru lumea filmului. Privita prin prisma acestei planete pandemia actuala e o lovitura de teatru pe scena lumii. Distributia puterii pe glob se modifica ireversibil chiar sub nasul nostru, dar paranoia provocata de coronavirus ne tine atentia ocupata. Suntem de-a dreptul hipnotizati de frica si ingrijorare. China pare ca a castigat al treilea razboi mondial fara a trage nici un glont. Cele mai puternice economiii ale lumii sunt in cap total si se speculeaza ca va dura intre 12 si 18 luni ca sa-si revina cat de cat la normal. Jupiter e in aspect de conjunctie cu Pluton in Capricorn, sporind inmiit in urmatoarele 2 saptamani dorinta de putere si lipsa de scrupule. Jupiter e mereu implicat in fenomene economice negative cauzate de inflatie, deci ne putem astepta la si mai multa instabilitate economica daca se ajunge la tiparirea masiva de bani.


Marte e unit cu Saturn in Varsator si in aspect de cuadratura cu Uranus, ceea ce indica un potential exploziv al intregii situatii. Ne putem astepta la revolte si izbucniri violente ale oamenilor pe fondul constrangerilor si controlului impus de autoritati. Dr. Michael Ryan, director executiv al WHO a declarat saptamana trecuta ca s-ar putea ca autoritatile sa fie nevoite sa patrunda in casele oamenilor si sa-i scoata cu forta pe cei cu simptome pentru a-i izola in mod corespunzator Socant, nu? Se contureaza tot mai clar premisele unui abuz de putere nemaivazut!! O noua forma de dictatura! Mercur in Pesti in aspect de sextil cu Pluton pare sa promita investigatii ale unor minti ascutite pentru a scoate la iveala secretele acestei crize mondiale, dar fiind in conjunctie cu Neptun e vorba de enorm de mult haos in comunicare, iar mass-media pare a fi, cu mici exceptii, partasa la acest act de magie neagra cu coronavirus.


Mergand inapoi la data de 12 ianuarie 2020 cand Saturn si Pluton s-au aliniat la 23 de grade Capricorn, observam ca asteroidul Ceres se gasea la exact acelasi grad. In mitologie Ceres este zeita agriculturii si mama Persefonei, cea rapita de Hades si fortata sa petreaca 6 luni pe an pe taramul mortilor, timp in care natura (Ceres) intra in faza de doliu dupa fiica si nu se mai ingrijeste de nici un fel de recolte. Aceasta implicare a asteroidului Ceres in momentul de unire a energiilor lui Saturn si Pluton este foarte ingrijoratoare pentru ca anunta o criza agricola, o lipsa a mancarii sau limitarea drastica a cantitatilor in care aceasta va fi disponibila. Si cum paza buna trece primejdia rea, va incurajez sa acordati atentie rezervelor de mancare din camara. S-ar putea sa devina la fel de pretioase precum standardul de aur odinioara.



168 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page