top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Eclipsa solara- Cel mai frumos cadou de Craciun e libertatea de a face schimbari!

Pe 26 decembrie 2019 la 8:13 am ora Romaniei se produce o eclipsa de soare la 4 grade Capricorn. Aceasta e practic o Luna Noua la puterea a 10-a deoarece conjunctia tipica Soare-Luna ce caracterizeaza momentele de Luna Noua cade foarte aproape de unul din nodurile lunii. Din acest motiv efectul acestei faze de Luna Noua va dura 6 luni, nu doar 28 de zile. In acest caz conjunctia Soare-Luna se produce pe Nodul Sud, ceea ce face ca aceasta eclipsa sa inchida usi inspre trecut, fortandu-ne sa lasam in spate ceea ce nu mai functioneaza pentru noi. E o schimbare drastica de identitate pe care nu avem cum sa o mai amanam sau sa o ignoram. Eclipsele functioneaza intotdeauna pe principiul unui pod ce ne ajuta sa trecem pe malul celalalt al prapastiei, iar de indata ce am pus piciorul pe noul taram podul se surpa cu totul si ni se taie orice posibilitate de a ne intoarce inapoi. Eclipsele ne misca abrupt si socant inainte, este singura directie posibila. Ne zdruncina dramatic realitatea in care traim, smulgand de pe noi rolurile si structurile devenite invechite si inutile, asemeni foitelor de ceapa, in asa fel incat esentialul sa iasa la suprafata.


Viteza cu care evenimentele se petrec intr-un sezon de eclipsa depaseste mult puterea noastra de imaginatie. Ceea ce credeam ca se gaseste la distanta de 6 luni sau 1 an de noi poate sa ne bata azi la usa. O rasturnare de situatie, o simplicare abrupta, finalul unei relatii, un set de responsabilitati care peste noapte ne sunt luate de pe umeri si nu mai trebuie sa ni le asumam in mod fortat pentru ca descoperim ca putem face si alte alegeri. Faptul ca aceasta eclipsa solara se produce in semnul Capricornului activeaza vindecarea unei teme de separare, raceala, obligatii excesive sau control dur al emotiilor. Aceasta demolare fortata a autoritatilor sau structurilor care ne guverneaza viata, ne izoleaza sufleteste sau care nu permit emotiilor si afectiunii sa se manifeste liber si spontan ne pregateste pentru eclipsa lunara de pe 10 ianuarie, ce va implica Nodul Nord. E ca si cand universul darama cu barosul orice rol sau arhitectura de viata ce nu ne permite sa fim noi insine, ci ne constrange la actiuni mecanice, robotice, in care sentimentul de responsabilitate si obligatie sufoca inca din fasa orice tentativa de a verbaliza nevoia de a apartine sau de a primi empatie si afectiune pentru ceea ce suntem, nu ceea ce facem. Axa Rac-Capricorn e despre conflictul dintre “a apartine, a fi inclus si iubit neconditionat” si “a fi respins daca nu te obligi sa satisfaci toate conditiile”. Vibratia cea mai inalta a Capricornului e despre ceea ce e realist si functioneaza, asa ca va invit sa identificati tot ceea ce nu functioneaza in viata voastra si sa va debarasati de acest bagaj greoi. Ganditi-va la ce anume e prea mult, prea greu, facut cu prea mult efort si transpiratie, impus si varat pe gat ca o bucata de stanca pe care nu reusiti sa o mestecati si sa o digerati. Exista prea multa responsabilitate intr-un sector din viata voastra? Prea mult “trebuie”? Aveti senzatia ca fara eforturile dvs se termina lumea si ca doar vointa voastra de fier tine in viata in mod artificial o anumita situatie? Ei bine acum e momentul sa va debarasati de asemenea pietre de moara. Eclipsa lunara de pe 10 ianuarie va intensifica incredibil de mult emotiile si trairile sufletesti, dezvaluindu-ne absurdul unor situatii in care incercam sa continuam sa functionam chiar daca suntem inmormantati de vii, sufocati de obligatii. E interventia cosmica prin care D-zeu ne reda suflul si speranta intr-un echilibru. E ca o intoarcere ACASA in noi, la ceea ce suntem si am maltratat din dorinta de a fi altcineva sau de a servi ca pioni un sistem, o autoritate sau un stil de viata fals.


Eclipsele se grupeaza in familii de eclipse denumite cicluri Saros. Eclipsa solara de pe 26 decembrie face parte din ciclul 3 Sud. Potrivit expertei internationale Bernadette Brady tema acestei familii este una de transformare traumatizanta printr-o componenta emotionala de mare amploare. Conjunctia dintre Jupiter si aceasta eclipsa e de foarte bun augur, simbolizand sansa, noroc, posibilitati de expansiune si crestere. Ne intindem asadar aripile  si zburam sus de tot pentru a putea sa ne revizuim viata de la o fereastra cosmica ce ofera o panorama ce ne taie respiratia. Avem sansa sa vedem adevarul si sa actionam cu optimism, condusi de gratia divina. Cel mai important cadou pe care universul il pune sub brad pentru noi de acest Craciun este libertatea de a schimba ceva.191 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page