top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Eclipsa lunara- 10 ianuarie 2020. Iesirea din starea de faliment emotional!

Pe 10 ianuarie la 21:21 ora Romaniei se produce o eclipsa lunara la 20 de grade in Rac. Este o Luna Plina la puterea a zecea, infinit mai intensa decat o Luna Plina simpla ce nu implica unul din nodurile lunii, pe care o resimtim din plin ca pe o intalnire neasteptata cu destinul. Caracteristica de baza a eclipselor este accelerarea timpului. Evenimente si decizii pe care le credeam la distanta mare de noi se precipita inspre noi fulgerator, fortandu-ne sa ne aliniem cu o noua directie de actiune. Simtim ca nu avem timp sa mai gandim si sa analizam, secundele si minutele s-au scurs din clepsidra si intram intr-o faza in care universul calca la fund acceleratia pentru noi ca sa ne scoata dintr-o situatie sau un context toxic, ce risca sa ne sufoce si sa ne ingroape sufleteste. Fiindca aceasta eclipsa lunara se produce in semnul Racului vorbim de o urgenta a emotiilor, un fel de stare de faliment al sufletului, o nevoie de a constientiza si repara niste traumatisme extrem de grave emotionale si sentimentale. Familia, copiii, parintii, partenerii de relatie, cei dragi in general, ceea ce simtim in inima noastra, cei pe care ii iubim si protejam, ceea ce ne incarca sufleteste si ne da sens sau sentimentul ca apartinem si contam, ca suntem acasa, toate aceste teme sunt activate la maxim. Suntem cu bateria emotionala pe rosu si e nevoie de o manevra urgenta pentru a nu intra in faza de colaps. E asemanator cu o urgenta medicala in care avem nevoie de un medic extrem de priceput, inspirat si “pe faza” care sa ne salveze pe ultima suta de metri, dupa ce am sangerat de moarte, picatura cu picatura, fara macar sa fim constienti, ci incercand sa reprimam si sa maturam sub covor durerea, iritarea, disconfortul si senzatia ca “ceva nu e in regula”.


Cel mai mare castig la momentul de Luna Plina este acela ca viata noastra domestica si romantica ajunge in lumina reflectoarelor. Contradictia dintre ceea ce vrem (principiul solar al vointei) si ceea ce avem nevoie ca sa functionam normal (principiul lunar al hranei, afectiunii si protectiei emotionale) este maxima. Vedem acum cu claritate coplesitoare ce anume se intampla in sufletul nostru, de ce copilul interior sufera de foame si plange de disperare sau furie. D-zeu ne atinge cu mana pe frunte si avem o revelatie. Ne trezim din negare, orbecaiala si starea de atasament incrancenat fata de o situatie data. Adevarul ne socheaza si ne ilumineaza nevoile sufletesti la fel precum toata lumina masiva a Soarelui e captata si reflectata inapoi de Luna Plina.

Faza de Luna Plina pune intotdeauna Soarele in aspect de opozitie cu Luna (180 de grade). De aceasta data Luna primeste patru aspecte de opozitie!!!, nu doar unul dinspre semnul Capricornului, unde se gasesc Soarele, Mercur, Pluto si Saturn. Prin urmare, aceasta eclipsa lunara nu are nici o urma de tandrete in felul in care ne manevreaza emotiile. E brutala de la A la Z! Ranile noastre emotionale sunt pe maini de robot, din otel, nu gasim mila sau compasiune in jur. Primim verdicte si sanctiuni, nu empatie si acceptare neconditionata. Suntem pusi fata in fata cu consecintele alegerilor facute in trecut. Acolo unde avem nevoie de afectiune sau o mica pauza pentru a ne odihni si a o lua de la capat ne izbim de un zid impenetrabil. Un NU blindat, ce nu poate fi inmuiat. E roca dura a Capricornului, semnul ce aplica matematic pedepsele si recompensele. Steliumul din Capricorn e despre raceala, stil dur si autoritar, a face ceea ce trebuie, a onora un angajament pana in panzele albe chiar daca implica un grad de nefericire insuportabil. Aceasta configuratie planetara nu are nici un miligram de alint in ea sau de empatie. Va fi un weekend dificil pentru ca duminica se perfecteaza conjunctia Pluto-Saturn (ce a fost activa in preajma celui de-al 2-lea razboi mondial), iar urmatoarele 6 luni in care efectul eclipsei va fi activ nu vor fi deloc simple. Vom avea parte de respingeri peste respingeri, sanctiuni si multa reprimare. Pe de alta parte, exista si o simbolistica pozitiva in toata aceasta rigiditate de piatra a Capricornului. A face ceea ce trebuie ne poate salva de la colaps. Atunci cand piciorul e cuprins de cangrena singurul remediu este amputarea!! Iar aceasta aglomeratie planetara din Capricorn e pregatita sa trimita la ghilotina tot ceea ce nu functioneaza pentru noi si ne intoxica. Intrebarea e daca avem suficient sange rece pentru a merge pana la capat cu executia deciziei.

Capricornul e semnul disciplinei, al responsabilitatilor si obligatiilor asumate si implinite cu sfintenie. E un semn spartan, nu se plange niciodata de nimic, se inversuneaza in ambitiile sale si isi cucereste Everestul personal printr-o perseverenta nebuneasca. Capricornul iubeste planurile pe termen lung, asadar daca sunteti in relatii sau situatii in care nu va vedeti ramanand si simtindu-va impliniti in urmatorii 30 de ani atunci e cazul sa evadati din inchisoarea pe care v-ati construit-o cu propria mana. Aceasta eclipsa lunara este despre onestitate emotionala, asa ca dati-va voie sa simtiti cu fiecare celula a sufletului emotiile care va cuprind si inarmati-va cu multe servetele. Veti avea nevoie de ele! Aspectul de opozitie Luna-Saturn traduce o stare de tristete, amaraciune, pesimism si depresie ce poate sa ne puna la pamant, iar cel dintre Luna si Pluto poate simboliza conflicte de putere extrem de intense si o chirurgie pe viu, fara anestezie. Ne putem simti prinsi in cursa, la mana unei situatii sau a unei persoane care ne domina emotional printr-un avantaj coplesitor de putere sau autoritate. Opozitia Luna-Soare conjunct cu Mercur creeaza dificultati mari in a comunica despre trairile si nevoile noastre sufletesti, o stare de confuzie mentala, de oscilare si nehotarare. E foarte probabil sa ne simtim rupti in doua intre doua scenarii sau variante posibile, devenind de-a dreptul bipolari in reactii. Va recomand cateva intrebari la care merita sa meditati: ”Unde anume imbratisez strans o situatie, relatie, persoana, dar aceasta nu ma imbratiseaza inapoi?”, “Care e cauza-radacina a acestei stari de foame emotionala si afectiva?”, “De ce tip de dragoste am nevoie ca sa redevin functional sufleteste si sa ies din starea de faliment emotional?”



238 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page