top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Cum ne ajuta resetarea produsa de eclipse o data la 6 luni?




De ce ne e atat de greu sa ne imbratisam puterea, bucuria si lumina? Ati simtit vreodata ca va tin ocupati o sumedenie de lucruri care nu conteaza cu adevarat pt sufletul vostru, pt calea voastra? Drame in care intram ca niste somnambuli si care ne tin departe de ceea ce ar trebui sa facem cu adevarat. Ca un neurochirurg care in loc sa faca interventii de finete sapa santuri alaturi de o mana de muncitori beti la prima ora a diminetii. Asta se cheama irosirea potentialului si aruncarea de margaritare dinaintea porcilor. Si totusi de ce o facem? Cum de alunecam pe panta asta periculoasa si nu ne mai oprim? Traim ca in transa. Ne dam pe tobogan iar si iar si nu reusim sa ne smulgem dintr-o bucla negativa in care repetam acelasi comportament de mii de ori. Devenim dependenti de persoane sau situatii care nici macar nu sunt pe placul nostru. No, asta chiar e culmea absurdului. Adica nici macar nu te plac, nu esti ce-mi trebuie, esti marimea 34 cand eu port de fapt 37, dar ajung sa nu ma mai pot desprinde de tine. Ajung sa-mi placa sa ma micsorez atat de mult incat sa incap in cutiuta ta stramta si neagra, in care intru de bunavoie chiar si daca-mi descuie cineva usa coliviei. Ajung sa ma obisnuiesc picatura cu picatura cu criticile tale otravite. Sa mi se para sarea dulce ca mierea. Sa ma chinui sa ma catar in copac zi de zi, eu fiind peste frumos colorat de Caraibe.

Eclipsele din perioada aprilie-mai reprezinta o corectie de curs. Mana lui D-zeu misca acul busolei si ne repune pe directie. Eclipsele sunt faimoase pt schimbarile bruste si turnurile neasteptate de situatie pe care le creeaza, ceea ce le confera o reputatie nesuferita. Inspira frica si sunt la fel neconfortabile ca o pereche de pantofi noi. Pana se lasa dupa forma piciorului poti chiar sa sangerezi.


Eclipsele se produc in perechi, functionand ca o echipa formata din cei mai buni doi prieteni. O eclipsa actioneaza la Nodul Sud al Lunii, iar cealalta la Nodul Nord. Uneori putem avea chiar trei eclipse cuplate 2 la 1. In sezonul aprilie-mai 2022 avem de-a face doar cu doua eclipse. Una din ele creeaza noutatea (eclipsa solara de pe 30 aprilie la 10 grade Taur), in timp ce cealalta dizolva ceea ce a devenit insuportabil (eclipsa lunara de pe 16 mai la 25 grade Scorpion).


Echipa aceasta de soc functioneaza in 2 timpi. Unul din cei doi amici debaraseaza si arunca la gunoi tot ceea ce nu ne mai serveste. Rolul sau e sa tranteasca o usa mare si grea peste situatii si capitole toxice. Pe principiul daca nu ti-ai facut curatenie la timp in camera sufletului si te-ai lasat invadat de draci si varcolaci acum trebuie demolata toata casa. Iar celalalt prieten cosmic e un soi de arhitect si designer de interior care vine sa refaca de la zero imobilul sufletesc. Aduce materiale si culori noi, texturi apetisante, candelabre sofisticate, canapele pufoase. Si creeaza confort, placere si o atmosfera de vis. Un taram gen “O mie si una de nopti” in care Seherezada te initiaza in frumos si senzual. Te reconecteaza cu ceea ce te bucura si te valideaza. Iar validarea asta iti provoaca placere din cap pana-n picioare asemeni unei pene magice care-ti gadila toate punctele sensibile. Te elibereaza de urat si de durere. Iti arata pur si simplu cine esti cu adevarat si ce iubesti sa fii, sa faci, sa ai.


Cam ciudat cuplu de eclipse, nu-i asa? Un fel de inger si demon. Fiecare cu specialitatea sa. Una distruge si toarna gaz pe foc, cealalta sadeste seminte pt noi inceputuri. Una taie legaturi, forteaza separari si finaluri, pe principiul lui Pluton si Marte, iar cealalta amplifica iubirea de sine si dorinta de armonie si prosperitate, pe principiul lui Venus. Avem 6 luni la dispozitie pana la urmatoarele eclipse sa invatam pasii acestui nou dans. E un tango pasional, cu portiuni de un mare dramatism. Durerea pierderilor e neplacuta si intensa, dar ne ajuta sa renastem mai puternici si mai reali. Sa smulgem de pe noi uniforme si roluri ce nu ne mai reprezinta. E ca un travaliu zbuciumat care ne aduce mai aproape de bucurie si gangureala nou-nascutului.



Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre cum va afecteaza acest sezon de eclipse va astept intr-o sesiune fata in fata, la o analiza pe indelete a hartii natale.

52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page