top of page
Search
  • Writer's pictureCorina Stefan -astrologer

Ascultati ceea ce conteaza cu adevarat!

Pe 31 octombrie planeta Mercur a stationat la 27 de grade Scorpion, pregatindu-se pentru miscarea sa retrograda. Pana pe 20 noiembrie cand isi va relua mersul direct practic avem la dispozitie doua variante. Fie ne lasam frustrati la maxim de blocajul comunicarii verbale si de faptul ca nu putem inainta, fie alegem sa plonjam in adancul nostru pentru a explora adevaruri neconfortabile si dureroase care au fost amanate prea mult timp. Asteptati-va la defectiuni tehnice atunci cand vine vorba de aparate si tehnologie de comunicare (telefoane, faxuri, laptop-uri, computere, imprimante, microfoane, boxe, camere video). Asteptati-va la neintelegeri, intarzieri si erori de tot felul in comunicarea verbala sau in scris (mesaje, documente, contracte, facturi, discursuri, interviuri) si la un sentiment general ca “vorbiti cu peretii”, de parca interlocutorul dvs. ar fi fost lovit brusc de surzenie. E bine sa nu planificati interventii medicale sau reparatii majore (casa, masina) deoarece veti avea nevoie cel mai probabil de o a doua opinie si o a doua incercare.

Si din moment ce ceilalti nu par sa ne poata auzi, vedea sau intelege emotiile, sentimentele si nevoile, invitatia lui Mercur retrograd este sa incepeti sa dati ascultare vocii interioare. Deci comunicarea nu dispare cu totul in neant, ea continua sa se petreaca, dar undeva la 5,000 de metri sub pragul de constientizare, pe taramul invizibil al psihicului uman. As putea chiar spune ca totul pare sa inghete si sa se opreasca in realitatea fizica pentru ca noi sa putem incepe sa auzim ceea ce conteaza cu adevarat. Tot zgomotul de fond dispare atunci cand suntem fortati sa ne “scoatem din priza”, sa taiem aceasta conexiune mentala cu mediul imediat pemtru a ne scufunda in tacere ca sa urmam glasul bland si slab al intuitiei.


Semnul Scorpionului are de-a face cu subiecte tabu, de genul pierderi, crize, traume, lipsa de putere, sex, frici intense, fobii, obsesii, secrete. Prin urmare, un Mercur retrograd tranzitand acest semn aspira sa dezvaluie adevarul urat la care nu suntem dispusi sa ne uitam cu atentie. Acest tranzit va expune ceea ce incercam sa ascundem sau pretindem ca nu e important. E prin urmare o oportunitate excelenta de a vindeca parti mai putin dezirabile ale identitatii noastre, imbratisand ceea ce suntem cu adevarat. Mercur ridica valul pentru noi, sunteti asadar pregatiti sa aruncati o privire la adevaratul vostru sine? Sunteti pregatiti sa ascultati ceea ce se gaseste dincolo de cuvinte si ramane nespus? Sunteti suficient de atenti la vocea intuitiei dvs.? Aceasta vrea sa deveniti constienti de aspecte cheie. Si vestea buna e ca acestea nici macar nu trebuie sa fie negative si inspaimantatoare. Semnul Scorpionului simbolizeaza si bogatiile si comorile noastre interioare, asa ca de ce nu v-ati dezvalui nestematele pe care le ascundeti inauntru? Incepand cu data de 20 noiembrie vom avea nenumarate ocazii pentru a aplica practic tot ceea ce am invatat despre noi in tot acest timp si a ne imbunatati viata intr-un mod remarcabil.


Daca un copil se naste la momentul unui asemenea tranzit al lui Mercur retrograd cel mai probabil se va lupta cu o lipsa de incredere in sine in a-si exprima si verbaliza propriile idei, opinii si ganduri. Se va manifesta in viata sa o frica puternica de comunicare si de a fi prost inteles, deci parintii sai trebuie sa fie deosebit de blanzi si sa-i ofere multe incurajari. Balbaiala, dificultatea in a articula cuvintele, intarzieri in aptitudinile mentale si sociale, sentimentul ca nu e suficient de inteligent, o frica de a explora si a invata noi lucruri sunt cateva din blocajele majore ce se manifesta sub semnatura unui Mercur retrograd. Dar, pe de alta parte, o creativitate nemaipomenita si un simt artistic deosebit (muzica, pictura, dans) ar putea fi canalul de autoexpresie pentru copil. Mintea unui asemenea copil special are nevoie sa fie antrenata in a asocia lucrurile si personajele noi cu ideea de distractie si siguranta.

126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page